Βιογραφικό

 

Γεννήθηκε το 1956 στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας. Ο πατέρας του καταγόταν από τη Γραμμένη Οξυά Ναυπακτίας και η μητέρα του από τη Στάγια (Πλάτανο). Τέλειωσε το Δημοτικό και το 6τάξιο Γυμνάσιο στη Σπερχειάδα. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξ/κός Τεθωρακισμένων. Το 1979 διορίστηκε δάσκαλος και υπηρέτησε σε αρκετά σχολεία της Δυτικής Φθιώτιδας. Από το 1996 μέχρι το 2011 που συνταξιοδοτήθηκε υπηρέτησε ως δ/ντής στο 2ο Δημ. Σχολείο Σπερχειάδας (Πάππειο).

 

Το 1980 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ταμίας του Εκπολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Σπερχειάδας. Από το 1991 μέχρι το 1998 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. και αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σπερχειάδας. Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκλέχτηκε επί 4 τετραετίες δημοτικός σύμβουλος στους Δήμους Σπερχειάδας –Μακρακώμης. Στο διάστημα αυτό διετέλεσε αντιδήμαρχος, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πολιτιστικών.

 

Διετέλεσε επίσης:

  • Μέλος του Δ.Σ.  του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Φθιώτιδας.
  • Πρόεδρος Σχολικών επιτροπών Πρωτ. Εκπ/σης Σπερχειάδας.
  • Αντιπρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Γραμμενιοξυωτών.  
  • Είναι μέλος του Ομίλου Φθιωτών λογοτεχνών και συγγραφέων.

 

Έχει γράψει ή συγγράψει επτά (7) βιβλία, καθώς και δεκάδες άρθρα και δοκίμια με θέματα τοπικής ιστορίας και λαογραφίας που έχουν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε ημερίδες και σε πανελλήνια και τοπικά συνέδρια, ενώ συνέβαλε και στην οργάνωση και λειτουργία του Μουσείου Ιστορίας-Λαογραφίας «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα».

 

Είναι παντρεμένος με τη Σπυριδούλα Σκούρα, συνταξιούχο ιδιωτική υπάλληλο, με την οποία απέκτησαν 3 παιδιά: Τη Ρωξάνη, το Θανάση και τον Κων/νο.

 

Αναζήτηση στο site